sunnuntai 3. toukokuuta 2015

36. Tee se itse-agilityrata

Moikka! Vihdoinkin sää ja maasto antoi myöden, että saatiin meidän pienimuotoinen agilityrata pystyyn. Vielä olisi tarkoitus maalata esteet ja rakentaa rengaseste. 

                 Tästä se lähtee! 

Harjasta sai ihan hyvät puomit tehtyä ;)

Esteet valmiina! Ensimmäinen on siis okseri, jonka eka puomi on 20cm korkeudella ja toinen puomi 30cm korkeudella. Toisessa esteessä on kaksi korkeusmahdollisuutta 25cm ja 35cm. Puomeja kannattelee puupalat, joten Petun hypätessä huonosti puomit tippuvat helposti pois paikoiltaan ettei satu vaaratilanteita. Korkeudet esteissä pidettiin matalalla (mini-tasolla).

          Rata kokonaisuudessaan.

 Putkea pitää paikoillaan vedellä täytetyt kanisterit. Vielä kaksi kanisteria olisi tulossa niin, että putken pitää paikoillaan neljä kanisteria. Tarvittaessa sidotaan kanisteriparit kiinni narulla, joka tulisi sitten tosta putken yli. Toistaiseksi nuo kaksi kanisteria on riittänyt. Katotaan uudestaan sitten, kun Petu enemmän innostuu ;) Putkeen on myös tulossa liukuesteteippiä tai muuta vastaavaa, jotta se olisi vielä hieman turvallisempi jaloille. Putken saa myös u:n muotoiseksi. :)

Putket ovat varaston perältä löytyneitä ylimääräisiä muoviputkia. Nyt niitä on pihalla viisi, mutta jos putken jättää pois, niin niitä saa sinne noin 6-7. Petu ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen innostunut pujottelusta, joten ei mitään pitkää pujottelua tarvita. Putkien välinä on se virallinen agilitymitta eli 60cm. 

Ensimmäinen kokeilu meni Petun kanssa ihan hyvin! Okseri oli tähän mennessä se ei niin kiva juttu, mutta kyllä se siitäkin hyppäsi. Se vaan haluu päästä niin helpolla, kun herkkua on tarjolla, että aina se yrittää kiertää toisen esteen, jos ne on laitettu linjalle. Putki oli tosi kiva juttu samoin kuin mun suureksi yllätykseksi pujoittelukin. Onhan ne nyt helpoimmat tavat saada herkku, kun vaan seuraa sitä herkkua tekemättä mitään kovin urheilullista, kun esteillä joutuu sentään hyppäämään. :D on toi vaan niin sohvaperuna! 
Katotaan miten treenit alkaa sujumaan ja säilyykö ensimmäistä kertaa saatu pujoitteluinto vielä jatkossakin. ;) On kyllä kiva, että vaikka toi piha ei mitenkään kovin iso ole, niin sitä saa aika mukavasti muokkailtua erilaisia ratoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti